«گردوغبار» پديده زيستمحيطي منحصر به ايران نيست؛ پديدهاي فرامنطقهاي است که اکنون برخي کشورهاي خاورميانه را درگير کرده و ايران بهواسطه جبر جغرافيايي، بيشتر از باقي کشورها در معرض خطر اثرات ناشي از آن است.
دبیر کمیته سیاستگذاری و علوم سازمان ملل گفت: نکته جالب در شهرهای بیابانی ایران این است که ضمن بیابانزدایی به توسعه و اقتصاد این شهرها هم توجه ویژه شده که در نوع خود یک برند و الگو در سطح جهان به شمار میآید.
دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: بزرگترین اقدامات در مبارزه با پدیدههایی مانند گردوغبار و ریزگردها در هر جایی اتفاق افتد تنها با اتحاد وهمکاری متقابل مسئولان و مردم قابل مهار و کنترل است و این همان چیزی است که در ایران شاهدیم و این کشور الگو و نمونه بارز همدلی و اتحاد در کارهای بزرگ است.
نخستین کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار سازمان ملل در هزاره جدید درحالی در تهران آغاز به کار کرد که کارشناسان معتقدند که رایزنی های مستمر مسوولان ایرانی سبب طرح ضرورت مقابله با این معضل در قالب یک موضوع با اولویت جهانی شد تا اراده ای بین المللی برای رفع اساسی آن شکل گیرد.
گرد وغبار چند سالی است که نفس شهروندان ایرانی را به تنگ آورده است. درعین حال که در سال های اخیر پیگیری های دولت یازدهم برای حل این معضل، سرانجام مسیر همکاری های بین المللی را برای مقابله با این بحران گشود.
رییس برنامه محیط زیست سازمان ملل گفت: تلاش میکنیم با همکاری دولت ایران، ترکیه و دیگر کشورهایی که در کنفرانس بینالمللی مقابله با گرد و غبار حضور دارند، مشکلات کانونهای داخلی ایران را در زمینه گرد و غبار همچنین مشکلات خارجی آن را حل کنیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه هیچ مجوز جدیدی برای سدسازی صادر نشده، گفت: مجوزهای صادرشده متعلق به گذشته است بنابراین هیچ مجوز جدیدی برای برداشت از سرشاخه های کارون صادر نشده است.
دو سوء تفاهم رایج درباره طوفان شن و گرد و غبار وجود دارد. اول اینکه این پدیدهها به قدمت خود کره زمین و یک واقعیت زندگی در بعضی قسمتهای زمین هستند، و دومین باور این است که ما مطلقاً هیچ کاری برای آن نمیتوانیم بکنیم!
معاون دبیرکل و رییس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد با تاکید بر لزوم مشارکت همه کشورها در حل مشکلات ریزگردها، گفت:هیچ کشوری به تنهایی قادربه حل ریزگردها نیست.
گری لوییس هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد و نماینده دفتر توسعه ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران اقدامات ایران برای رهایی بخش هایی از کشور از هجوم ریزگردها و طوفان های شن را ستود.
قائم مقام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به تاثیر ۸۰ درصدی منشأهای خارجی در گرد و غبار ایران اظهار کرد: این موضوع که سدسازیهای ترکیه اقدام تخریبی نیست و در طوفانهای گرد و غبار منطقه تاثیر ندارد، تنها ادعای نماینده ترکیه است.
معاون اداره کل منابع طبیعی خوزستان گفت: بیش از ۸۰ درصد گرد و غباری که به خوزستان و جنوب غرب کشور وارد میشود، از کشور عراق است و چشمههای آن در کشورهای سوریه و اردن قرار دارد و بیشترین خسارات را تاکنون به بهداشت ،کشاورزی، منابع زیستی و منابع آبی ما وارد کرده است.
زیست آنلاین :اقتصاد ایران چه خوب و چه بد به نفت وابسته است و این وابستگی با تغییرات داخلی دستخوش تغییر می شود از زمان وقوع ریزگردها در کشور این تغییرات به میزان قابل تاملی افزایش می یابد سال گذشته وقوع ریزگردها باعث شد تولید نفت به میزان ۷۰۰ تا ۸۰۰ بشکه کاهش پیدا کند و این باعث می شد که تا دیروز که نفس مردم خوزستان را بند می آورد کمی بعد تر گلوی اقتصاد ...
دستیار دبیرکل سازمان ملل با تاکید بر این که مقابله با معضل گرد و غبار همکاری های جهانی را می طلبد، گفت: ایران دستاوردهای خوبی در مقابله با مساله گرد و غبارها داشته است.
رئیس جمهوری تاکید کرد: تنها راه برای زندگی مسالمت آمیز در منطقه غرب آسیا و خاورمیانه سیاست برد - برد در مساله محیط زیست است و باید به همدیگر کمک کنیم و در کنار هم باشیم.
معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه گفت: اصل موضوع ریزگرد ها مربوط به عراق و مسایل ناشی از کمبود و قطع آب از سوی ترکیه است و بین ما و برخی از این کشورها اختلاف نظرهایی وجود دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ایران توانایی معرفی الگویی موفق در حفاظت از محیط زیست، مقابله با گرد و غبار مانند نهال کاری و احیای دریاچه را که نمونه موفق آن ارومیه است، دارد.